flag
سال ۱۴۰۴،سرمایه گذاری برای تولید

 

برگزاری جلسه هم اندیشی در خصوص مالکیت فکری محصولات و خدمات جیاس

 

جلسه هم اندیشی در خصوص مالکیت فکری محصولات و خدمات جیاس در ایران، در تاریخ 26 آبان 1404 برگزار شد. 

در این جلسه که به درخواست موسسه بین المللی غذای محلی نیلوفر تکتا برگزار شد، رئیس محترم موسسه، جناب آقای دکتر پالوج به اهمیت بهره مندی همه ذینفعان جامعه محلی و به طور ویژه کشاورزان خرده پا در سایتهای میراثی کشاورزی مهم جهانی از مزایای توسعه حقوق مالکیت معنوی بر محصولات و خدمات سایتهای جیاس تاکید کرده و فرمودند در صورتی که موسسه تکتا یا سایر نهادهای خصوصی مشابه  بتواند نقش مفید و مثمر ثمری را در تحقق اهداف ثبت نظام های میراث کشاورزی مهم جهانی ایفا نمایند، موسسه پژوهشها به عنوان فوکال پوینت جیاس در فائو می تواند نقش تسهیلگری و همکاری را در این زمینه ایفا نماید. 

 

در ادامه، آقای سیدمجتبی حسینی مدیرعامل محترم موسسه تکتا به ظرفیتهای این موسسه در راستای توسعه نظام مالکیت مشارکتی برای کشاورزان خرد اشاره کردند و آقای دکتر مرادی عضو محترم اتحادیه تسهیلگران کشور به عنوان همکار ایشان به موضوع تهیه نقشه راه و انجام اقدامات مشارکتی برای اعتمادسازی به عنوان زیربنای توسعه نظام مالکیت فکری  پرداختند. 

 

آقای دکتر کیانی راد، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد فائو  ضمن ارائه توضیحات در خصوص اینکه مالکیت معنوی بر خدمات و محصولات سایتهای جیاس بر مبنای چه اصولی می باشد، بر تاثیر این موضوع در توسعه برندهای تجاری و بهبود وضعیت اقتصادی ذینفعان محلی تاکید کردند. در نهایت مقرر شد یک نقشه راه با عنوان نقشه راه ثبت مالکیت فکری جیاس در ایران توسط موسسه تکتا و همکاران محترم ایشان تدوین شود و در تاریخ مقرر به موسسه ارسال گردد. در پایان مقرر شد که در این زمینه از همکاری مرکز امور مالکیت معنوی وزارت دادگستری نیز بهره برداری شود. 

 

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/03/07 - 15:55
  • مشاهده کنید : 114
  • بازدید کننده : 113
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /appsettingFree

با حضور پرفسورلی؛ ثبت جهانی «نظام انجیر استهبان» در مرحله نهایی قرار گرفت

 

 

رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه فرآیند ثبت نظام انجیر استهبان به عنوان چهارمین نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی در ایران از چند سال گذشته در دست اقدام است، گفت: آخرین مرحله این فرآیند در کشور با حضور پروفسورلی به صورت میدانی انجام می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، علی کیانی راد در نشست مسئولین محلی و غیردولتی که با حضور پروفسورلی قائم مقام گروه مشاوران علمی دبیرخانه جیاس فائو در روز یک شنبه هفتم خردادماه برگزار شد، اظهار کرد: طی یک ماه آینده در نشست گروه مشاوران علمی جیاس گزارش مستندی از این بازدید ارائه و پیش می شود با روندی که طی شده است "ثبت نظام انجیراستهبان" نهایی شود.

به گفته وی؛ پیش از این سه نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی از ایران ثبت شده است که اولین "نظام کشاورزی مبتنی بر قنات در کاشان" و دومین و سومین نظام های ثبت شده "نظام تولید انگور و فرآورده های آن در دره جوزان ملایر" و " نظام زراعت سنتی زعفران مبتنی بر قنات شهرستان گناباد استان خراسان رضوی" هستند.

رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه علاوه بر" نظام انجیر استهبان" ، دو نظام باغ های سنتی گردوی تویسرکان و باغ های سنتی قزوین نیز در دست بررسی است، تصریح کرد: این موسسه به عنوان نقطه تماس ملی و واحد پشتیبان تحقیقاتی و تهیه پروپوزال ها عمل می کند و تاکنون نظام های دیگری نیز در مرحله مطالعه و در دست بررسی دارد.

ایران رتبه چهارم ثبت نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی دارد

کیانی راد با بیان اینکه کشور ما، رتبه چهارم ثبت نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی را دارد، ابراز کرد: تاکنون 72 نظام در 24 کشور ثبت جهانی شده است که چین با بیشترین تعداد در جایگاه اول، ژاپن جایگاه دوم و اسپانیا و مراکش با شش نظام به طور مشترک در جایگاه سوم قرار دارند.

این محقق؛ با اشاره به اینکه یک سری نظام های کشاورزی در دنیا وجود دارد که تولید کنندگان، تمام ذی نفعان و ذی نقشان که به این سیستم کشاورزی وابسته هستند نسل به نسل آن را منتقل کردند و این نظام ها باید در دنیا شناسایی و معرفی شود و ما در جهت حفظ و انتقال آنها به نسل‌های آینده عمل کنیم، افزود: نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی که مشابه نظام یونسکو است در سال 2005 میلادی به ابتکار یک مدیر ایرانی سازمان خوارو بار جهانی (فائو) پیشنهاد و تصویب شد.

کیانی راد به این موضوع که هر نظام کشاورزی برای ثبت در میراث مهم جهانی کشاورزی " GIAHS " باید پنج ویژگی را داشته باشد نیز گریزی و افزود: ویژگی اول نقش بسیار مهم این نظام کشاورزی در تامین امنیت غذایی، معیشت خانوارها و افراد مرتبط با نظام می باشد و ویژگی دوم تنوع زیستی، تنوع گیاهی و جانوری که حول این نظام شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه حفظ دانش بومی و سنتی اگرچه با تکنولوژی مدرن آمیخته شده باشد ویژگی سوم است، افزود: ویژگی چهارم ارزش‌ها، باورها و نظام های اجتماعی، فرهنگی و دینی که حول این نظام شکل گرفته است.

رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: مناظر طبیعی که می تواند در توسعه گردشگری نقش داشته باشد ضرورت پنجم برای ثبت یک نظام کشاورزی در میراث مهم جهانی کشاورزی "GIAHS" است.

 

 

 

  • کد گروه : اخبار و رویدادهای صفحه اصلی
  • کد خبری : 543
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: