flag
سال ۱۴۰۴،سرمایه گذاری برای تولید

 

برگزاری جلسه هم اندیشی در خصوص مالکیت فکری محصولات و خدمات جیاس

 

جلسه هم اندیشی در خصوص مالکیت فکری محصولات و خدمات جیاس در ایران، در تاریخ 26 آبان 1404 برگزار شد. 

در این جلسه که به درخواست موسسه بین المللی غذای محلی نیلوفر تکتا برگزار شد، رئیس محترم موسسه، جناب آقای دکتر پالوج به اهمیت بهره مندی همه ذینفعان جامعه محلی و به طور ویژه کشاورزان خرده پا در سایتهای میراثی کشاورزی مهم جهانی از مزایای توسعه حقوق مالکیت معنوی بر محصولات و خدمات سایتهای جیاس تاکید کرده و فرمودند در صورتی که موسسه تکتا یا سایر نهادهای خصوصی مشابه  بتواند نقش مفید و مثمر ثمری را در تحقق اهداف ثبت نظام های میراث کشاورزی مهم جهانی ایفا نمایند، موسسه پژوهشها به عنوان فوکال پوینت جیاس در فائو می تواند نقش تسهیلگری و همکاری را در این زمینه ایفا نماید. 

 

در ادامه، آقای سیدمجتبی حسینی مدیرعامل محترم موسسه تکتا به ظرفیتهای این موسسه در راستای توسعه نظام مالکیت مشارکتی برای کشاورزان خرد اشاره کردند و آقای دکتر مرادی عضو محترم اتحادیه تسهیلگران کشور به عنوان همکار ایشان به موضوع تهیه نقشه راه و انجام اقدامات مشارکتی برای اعتمادسازی به عنوان زیربنای توسعه نظام مالکیت فکری  پرداختند. 

 

آقای دکتر کیانی راد، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد فائو  ضمن ارائه توضیحات در خصوص اینکه مالکیت معنوی بر خدمات و محصولات سایتهای جیاس بر مبنای چه اصولی می باشد، بر تاثیر این موضوع در توسعه برندهای تجاری و بهبود وضعیت اقتصادی ذینفعان محلی تاکید کردند. در نهایت مقرر شد یک نقشه راه با عنوان نقشه راه ثبت مالکیت فکری جیاس در ایران توسط موسسه تکتا و همکاران محترم ایشان تدوین شود و در تاریخ مقرر به موسسه ارسال گردد. در پایان مقرر شد که در این زمینه از همکاری مرکز امور مالکیت معنوی وزارت دادگستری نیز بهره برداری شود. 

 

 

 

  • تاریخ انتشار : 1399/05/20 - 15:49
  • مشاهده کنید : 100
  • بازدید کننده : 99
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /appsettingFree

امضای تفاهم نامه همکاری فی مابین موسسه و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری درخصوص توسعه «نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی(GIAHS)»

تفاهم نامه همکاری، فی مابین موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در خصوص توسعه «نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی(GIAHS)» در تاریخ 1399/05/20 با حضور آقایان دکتر کیانی‌راد و دکتر عمرانی روسای موسسه و پژوهشگاه و جمعی از مدیران دو واحد، در سالن اجتماعات پارسه پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری برگزار شد. در این مراسم طرفین ضمن استقبال از انجام این توافق آن را زمینه ساز همکاری های موثر علمی در آینده دانستند. در این مراسم جناب آقای دکتر عمرانی به عنوان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به لزوم انجام چنین توافقاتی اشاره نمودند و عنوان کردند که توجه همه دستگاه های اداری به میراث فرهنگی میتواند زمینه ساز توسعه پایدار اقتصادی در این زمینه باشد همچنین ایشان از توافقات مهم این پژوهشگاه با سایر دستگاه های اجرایی نام بردند. در ادامه جلسه جناب آقای دکتر کیانی راد ضمن اشاره به تاریخچه مختصر نظام میراث کشاورزی با اهمیت جهانی (جیاس) در جهان و اهمیت آن نزد سازمان خوارو بار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، به لحاظ اهمیت بین المللی این سیستم را هم ردیف نظام های مورد تایید یونسکو ارزیابی کردند و با اشاره به تجربیات کشورهای پیشرو مانند چین ضمن اشاره به اینکه تا کنون 62 سایت در 22کشور به ثبت جهانی رسیده‌است، عنوان نمودند جمهوری اسلامی ایران پس از چین و ژاپن در مقام سوم از لحاظ تعداد سایت‌های ثبت شده است. در ادامه ایشان ضمن بر شمردن شرایط خاص این سایت‌ها،توجه به گردشگری و همچنین توسعه دانش بومی را از موارد مهم مورد توجه این نظام ارزیابی کردند.
لازم به ذکر است نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی(GIAHS) یک ابتکار فائو از سال 2005 می‌باشد که جمهوری اسلامی ایران توانسته‌است سه سایت« نظام کشاورزی مبتنی بر قنات در منطقه کاشان»، « نظام تولید انگور و فرآورده های آن در دره جوزان ملایر» و « نظام سنتی زراعت زعفران در استان خراسان رضوی، پایلوت روستای سنو،شهرستان گناباد» را در این نظام به ثبت جهانی برساند و پرونده‌های دیگری در حال بررسی برای ثبت می‌باشند. دبیرخانه کمیته ملی جیاس در موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصادکشاورزی و توسعه روستایی مستقر است.
 
اداره روابط عمومی و امور بین الملل
   
   
  • کد گروه : اخبار و رویدادهای صفحه اصلی
  • کد خبری : 391
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: