امضای تفاهم نامه همکاری فی مابین موسسه و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری درخصوص توسعه "نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی(GIAHS)"
تفاهم نامه همکاری، فی مابین موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در خصوص توسعه «نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی(GIAHS)» در تاریخ 1399/05/20 با حضور آقایان دکتر کیانیراد و دکتر عمرانی روسای موسسه و پژوهشگاه و جمعی از مدیران دو واحد، در سالن اجتماعات پارسه پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری برگزار شد. در این مراسم طرفین ضمن استقبال از انجام این توافق آن را زمینه ساز همکاری های موثر علمی در آینده دانستند. در این مراسم جناب آقای دکتر عمرانی به عنوان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به لزوم انجام چنین توافقاتی اشاره نمودند و عنوان کردند که توجه همه دستگاه های اداری به میراث فرهنگی میتواند زمینه ساز توسعه پایدار اقتصادی در این زمینه باشد همچنین ایشان از توافقات مهم این پژوهشگاه با سایر دستگاه های اجرایی نام بردند. در ادامه جلسه جناب آقای دکتر کیانی راد ضمن اشاره به تاریخچه مختصر نظام میراث کشاورزی با اهمیت جهانی (جیاس) در جهان و اهمیت آن نزد سازمان خوارو بار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، به لحاظ اهمیت بین المللی این سیستم را هم ردیف نظام های مورد تایید یونسکو ارزیابی کردند و با اشاره به تجربیات کشورهای پیشرو مانند چین ضمن اشاره به اینکه تا کنون 62 سایت در 22کشور به ثبت جهانی رسیدهاست، عنوان نمودند جمهوری اسلامی ایران پس از چین و ژاپن در مقام سوم از لحاظ تعداد سایتهای ثبت شده است. در ادامه ایشان ضمن بر شمردن شرایط خاص این سایتها،توجه به گردشگری و همچنین توسعه دانش بومی را از موارد مهم مورد توجه این نظام ارزیابی کردند.
لازم به ذکر است نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی(GIAHS) یک ابتکار فائو از سال 2005 میباشد که جمهوری اسلامی ایران توانستهاست سه سایت« نظام کشاورزی مبتنی بر قنات در منطقه کاشان»، « نظام تولید انگور و فرآورده های آن در دره جوزان ملایر» و « نظام سنتی زراعت زعفران در استان خراسان رضوی، پایلوت روستای سنو،شهرستان گناباد» را در این نظام به ثبت جهانی برساند و پروندههای دیگری در حال بررسی برای ثبت میباشند. دبیرخانه کمیته ملی جیاس در موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصادکشاورزی و توسعه روستایی مستقر است.
اداره روابط عمومی و امور بین الملل
تاریخ:
1399/05/20
تعداد بازدید:
548
منبع:
Powered by
Dorsa
Portal